Tänkvärt !

Till alla barn som överlevde 30-, 40-, 50-, 60- och 70-  talet

Först så överlevde vi att födas av Mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes. Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.
Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade. Som spädbarn och barn åkte man bil (med rökande föräldrar) utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.
Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.
Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det!

För att:  VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända.                    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!! I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. =)
Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.
Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga MOBIL-telefoner, DATORER inget Internet eller MSN.
Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!
Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.
Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen!! 
Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.
Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.      >>>>>>>>>>>>>>>>>

Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen - OTROLIGT ELLER HUR!!??
Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!
Denna generation har faktiskt fostrat de största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.

De senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya idéer. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!

Om du är en av dem så: GRATTIS!!
Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för -"DITT EGET BÄSTA"?? 
TILL ER
som tror att GUD vakar över er: Släng detta i pappers-korgen!!

     
-

   Allas vår vän Sunt Förnuft

Kärlek med förhinder

I dag sörjer vi en gammal kär vän som gått hädan, Sunt Förnuft, som levt med oss i många år. Ingen är helt säker på hur gammal Sunt Förnuft egentligen var, eftersom födelsedata sedan länge förlorats i en byråkratisk utrensning.

Sunt Förnuft kommer att bli ihågkommen för att ha skapat sådana värdefulla uttryck som: "Det är klokt att gå in när det regnar", "Det är tidiga fåglar som får den bästa masken", "Livet är inte alltid rättvist, och det KAN vara mitt fel"

Sunt Förnuft levde efter enkla, sunda ekonomiska regler:
"Gör inte av med
mer pengar än du tjänar!" och
trovärdiga stadgar: "Vuxna - inte barn - har
ansvaret."

Sunt Förnufts hälsa började försämras snabbt när välmenande men betungande regler sattes i system.
* Rapportering av att en 6-årig pojke
anklagats för sexuellt
   ofredande när han pussade en klasskamrat".

*
Tonåringar relegerade från skolan när de använde munvatten
   efter lunchen".

* En lärare förlorade arbetet för att ha gett en bångstyrig elev
   en  reprimand"


Allt detta försämrade Sunt Förnuft.

Sunt Förnuft tappade fotfästet när föräldrar attackerade lärare för att de gjorde det jobb som de själva misslyckats med för att skapa disciplin hos stökiga elever.
Läget förvärrades när skolan tvingades ha föräldrars tillstånd för att ge en elev solkräm eller huvudvärkstablett men förvägrades att meddela föräldrar när en elev blev gravid och önskade abort.

Sunt Förnuft förlorade livsviljan när kyrkorna blev affärsdrivande och kriminella blev bättre omhändertagna än deras offer.

Sunt Förnuft blev helt ställd när han inte fick försvara sig mot en inbrottstjuv i sitt eget hem och tjuven kan stämma honom för övervåld.

Sunt Förnuft gav slutligen upp och ville inte leva mer när en person inte kunde förstå att en ångande kopp kaffe var het
 -  spillde den i knäet -  och
fick ett enormt skadestånd.

Sunt Förnuft föregicks i döden av sina
föräldrar,
Sanning och Förtroende -
sin livspartner
Gott  Omdöme,
dottern
Ansvar  och sonen Förnuft.
Sunt Förnuft överlevdes av 4 styvbröder:
"JAG VET MINA
RÄTTIGHETER",
"JAG VILL HA DET NU!",
 "DET ÄR NÅ'N ANNANS
FEL" och
"JAG ÄR ETT OFFER"


Det var inte så många som deltog vid begravningen eftersom få förstod att Sunt Förnuft var borta för alltid.

Jag fick detta från en vän, som fick två saker att välja mellan. Det sa mig att även jag hade två saker att välja mellan. 
Jag har valt. Nu är det Din tur att välja. 

Historien handlar om en mamma som för en tid sedan skällde på sin 5 åriga dotter för att hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat omslagspapper. Pengar var det ont om och hon blev ännu mer upprörd när hon såg att dottern använde pappret att dekorera en ask som hon placerade under julgranen.
 

Hursomhelst, den lilla flickan gav presentasken till sin mamma nästa morgon och sade,
 ”Den är till dig, Mamma” .
Mamman blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan, men hennes ilska blossade upp igen när hon öppnade presentasken och såg att den var tom. 

Hon sa till sin dotter, med harmfull röst;
'Vet du inte unga dam, att när du ger bort en present är det meningen att det skall vara något i paketet?
  
Hon hade tårar i sina ögon och sa, 'Men, Mamma, den är inte tom! Jag blåste kyssar i den tills den blev full.'  

Mamman blev förkrossad. Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter och bad henne och förlåtelse för hennes obetänksamma ilska.
En kort tid senare tog en olycka dotterns liv, och det sägs att mamman behöll den gyllene asken bredvid sängen för resten av hennes liv.
 

När hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter öppnade hon asken och tog ut en inbillad kyss och mindes kärleken från barnet som hade lagt kyssarna däri.
 
En verkligt underbar känsla, denna gåva till oss är en ask full med ovillkorlig kärlek och kyssar från våra barn, familjen, vännerna. Det finns inget mer värdefullare än detta.
  

Så du har nu två val:
 
1.  Förmedla detta vidare till dina vänner, eller
 
2.  Glöm allt  och agera som om detta inte berörde ditt
      hjärta.

Som du ser, jag valde första alternativet. 

Vänner är som änglar som lyfter upp oss på våra fötter, när våra vingar har problem med att komma ihåg hur man gör när man flyger.
 
 

   

Tillbaka